Valóra válhatnak a jeges álmok

A Magyar Jégkorong Szövetség pályázati támogatásának kö­szönhetően hamarosan teljesen megújul, egész évben használ­hatóvá válik a Deák Ferenc ut­­cai jégpálya Makón – tájékoztatta lapunkat Asztalos Péter, a makói Maros Télisport Egyesület elnöke.

Mint megírtuk, az önkormányzat közel egy évtizede vá­sárolta meg 32 millió forintért az akkor még mobil, azaz szétszedhető-összerakható műjégpálya elemeit, s ugyanabban az évben került először fölé sátor. 2012-ben aztán állandó pályát építettek, amelynek aszfaltburkolata jó időben, sátor nélkül sportpályaként üzemel.

A mostani, 68 milliós fejlesztésnek köszönhetően a pálya fölé 5 méterrel szélesebb, 3 rétegű hő­­szigetelt légsátor kerül, ami napos időben sem engedi felolvadni a jeget. A pénzt persze még össze kell szedni, hiszen TAO-támogatásról van szó, és bő 20 milliós önerő is kell hozzá, amit várhatóan helybeli vállalkozások adnak majd össze, de amint az összeg megvan, két hét alatt lebontják a régi sátrat és felépítik az újat. A pálya fenntartása olcsóbb is lesz, s nyáron görkorcsolya-oktatással foglalkozhatnak, illetve versenyeket rendezhetnek.

A cikk a delmagyar.hu portálon jelent meg.