Birtokba vették a megújult pályát a makói hokisok

Tegnap próbálhatták ki először a játékosok a jégpálya megújult, inline felületét, amelyen hamarosan tornát is tartana a Maros Télisport Egyesület.

Asztalos Péter a Makó Híradónak elmondta: nem nyitottak meg teljesen, jelenleg próbaüzemmel megy a pálya, amelynek inline felületét és kiszolgáló helyiségeit tesztelik, hogy miként válnak be.

Az egyesület elnöke kiemelte, tökéletesnek tűnik minden, így elhagyták a száraz, erőnléti edzéseket, és a gyerekek már hokiedzéseken vesznek részt.

– Ez egy speciális inline felület, egy kanadai licenc, Belgiumban gyártják, onnan hozták nekünk kamionnal a pályafelületet – közölte a 11 millió forintos fejlesztés kapcsán az egyesület elnöke. Mint hozzátette, a szülőkkel közösen rakták le a pályát, amely tartalmazza az összes vonalat és kört, amelyet egy jégkorongpályának tartalmaznia kell.

Megnövelték továbbá a palánk és a pálya méretét is, a nézőrész pedig egy törhetetlen polikarbonát védőfalat és hálót is kapott.

Asztalos Pétertől megtudtuk, egy torna is szervezés alatt áll, amely kapcsán egyeztetések zajlanak jelenleg, továbbá a tornához szükséges licencet is várják, melyet a Magyar Jégkorong Szövetség adhatja meg.

A cikk a makohirado.hu portálon jelent meg.