Szegeden mutatkozott be a Marosi Pengék U10-es csapata

Nemrégiben alakult, és máris pályára állt a makói csapat, amely remekül helytállt a szegedi megmérettetésen, amely az első mérkőzés volt számukra.

Mint Asztalos Péter portálunknak elmondta: nagyon nagy öröm számukra, hogy egyre többen csatlakoznak egyesületükhöz kicsik és nagyok is. Az U10-es csapat 6-9 évesekből áll, Szegedre pedig 15 gyermek utazott el, a csapatban pedig négy lány is van. a Tisza-parti városban négy mérkőzést játszottak összesen.

– Remekül helytálltak, hisz több gyereket nem régen tanítottunk meg korcsolyázni – emelte ki a Maros Télisport Egyesület elnöke. Mint rámutatott: ennek a korosztálynak igazából nem versenyeket szerveznek, csak fordulókat, az eredmény sem számít.

– Csak az az egy a fontos, hogy sokat játszanak, érezzék jól magukat a jégen, ismerkedjenek a szabályokkal, az érzéssel, hogy az ellenfél gólt akar nekünk lőni. Itt semmi sem számít, többször előfordul még, hogy a gyerekek kiintegetnek a szüleiknek, vagy lefekszenek a jégre, eszik a jeget vagy bármi előfordulhat, amit egy egészséges gyerek ki tud találni. Természetesen a bírók és az edzők elnézőek, mert a cél az közös, hogy egyre többen örömmel űzzék ezt a fantasztikus sportot az egész országban, így itt Makón is – tette hozzá – Nem győzzük elégszer megköszönni az összes támogatónk segítségét, szinte hetente van új, és újabb segítőnk.