Profi jégkorongozók mutatták be sportágukat a makói gyerekeknek

Makóra érkezett a Maros Télisport Egyesület szervezésében a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere hokizni!” roadshow-ja, amelynek keretein belül két helyi iskolában is megismerkedhettek a sportággal a gyerekek, de a jégpályát is meglátogatták.

Mint Gyarmati Roland portálunknak elmondta, a Magyar Jégkorong Szövetség ezzel a roadshow-al segíti a toborzásukat, amelynek keretein belül az Almási és a Kálvin iskolába látogattak ma el a gyerekekhez, 16:30-tól pedig a jégpályán folytatódik a program.

Az alelnök kérdésünkre elmondta, a Maros Télisport Egyesület 2013-ban alakult, amatőr öregfiúk, hokisok szervezésében, 2016-2017-ben elkezdődött a fiatalabb generáció toborzása, jelenleg pedig az U14-es korosztály részt is vesz az országos bajnokságon. A toborozás célja, hogy bővítsék a csapatot, hiszen szeretnének U8, U10 és U12-es csapatokat is szervezni az U14-es mellett. Mint kiemelte, edzéseik is nyíltak, így ott is várják a sport iránt érdeklőket, hétfőtől csütörtökig 16:45-től.

A sportág népszerűsítésében és bemutatásában részt vett Vas Márton, 175-szörös magyar válogatott és Szilágyi Tiffany is, aki portálunknak elárulta: a „Gyere hokizni!” programhoz idén csatlakozott, hiszen tavaly egy alkalommal volt lehetősége részt venni benne, és nagyon megtetszett számára. Mint fogalmazott, ezeknek az eseményeknek nagyon pozitív hatása van, hiszen a gyerekek is pozitívak, az első állomáson, az Almási iskolában is több kisgyerek odament hozzájuk a bemutató után, hogy miként is tudják elkezdeni ezt a sportot.